Neden Havalandırma
Nem bulunduğunuz ve/veya çalıştığınız ortama yerleşmişse artık ferahlıktan söz edilemez. Rutubet kokusu sadece can sıkmaz, beraberinde küf sporları etrafınızda bulunacağından sağlığınızı da tehdit edecektir. Nem, döşemelerin, mobilyaların, iş makinalarının ve her türlü maddenin yıpranmasına ve telafisi pahalı olan zararlara neden olmaktadır. Buna önlem olarak iyi bir havalandırma ve ısıtma sistemi daima iyileşmeye katkıda bulunacaktır. Kışın bulunduğunuz ortamda elbette pencereleri açıp ortamı havalandırıyorsunuzdur. Fakat bu sırada elde edilmiş ısının büyük bir bölümünü de kaybediyorsunuzdur.
Bina yapılarının gittikçe daha sık olması veya binaların yenilenmesi nedeniyle pencere pervazları ve çeşitli boşluklar nedeniyle oluşan otomatik havalandırma yok olmakta. Yeterli bir temiz hava akışını sağlayabilmek için artık farklı yollar aranmalı. Pencere açmak kısmen ya da tamamen unutulduğunda bu, çok ciddi problemlere yol açar. Bu yüzden binayı ve sakinlerini korumak amacıyla havalandırma sistemlerinin kullanımı gittikçe artmakta.
Havalandırma sistemleri genellikle dışarıya sıcak hava verir, özellikle eski yapılara ısı kazanımlı bir havalandırma yapmak büyük maliyetlerle mümkündür.
Kısaca Neden Havalandırma? dediğinizde size net olarak verebileceğimiz yanıtlar şunlardır:
- Ortamdaki havanın oksijen içeriğinin azalmasını önler
- Ortamdaki havanın içerisindeki karbondioksit gazı, vücut kokuları, sigara dumanı, nem içeriğinin yükselişini önlemek
- Ortamda bulunan makinalardan insanlardan ve aydınlatmalardan kaynaklı ısı kazancını dışarı atmak
- Ortamda bulunan makinelerden, pişirmeden ve insanlardan kaynaklı nem yükselişini engellemek
- Toz ve zehirli gazları ortamdan uzaklaştırmak
- Zararlı mikro organizma ve bakterilerin çoğalmasını engellemek.
İşte yukarıda saydığımız nedenler havalandırma gerekliliği konusunda sizleri aydınlatacaktır.